Wellness at Work

Ett piggare gäng på koncernkontoret

När koncernkontoret på VBG Group bestämde sig för att använda WW ViktVäktarnas Wellness at work-koncept för att öka hälsomedvetenheten på arbetsplatsen deltog samtliga åtta anställda. 

-Jag började med WW ViktVäktarna på egen hand efter jul. Vår koncernchef Anders Birgersson började först också på egen hand, vi bestämde oss för att fråga våra andra kollegor om vi skulle ta ett helhetsgrepp tillsammans, då var alla intresserade, säger Annelie Carlsson, CEO Office Manager på VBG Group. 

Förutom att lära sig mer om hälsa så var det flera som ville bli av med några kilon, men inte alla. De som inte behövde gå ner i vikt var med ändå för gemenskapens skull. 

-Vi har alla fått mer kunskap om kost och hälsa, och en än mer tajt sammanhållning.

Ny fikakultur

På koncernkontoret har de gjort små förändringar som lett till stora resultat.

-Nu har vi alltid frukt istället för småkakor. Vår fikakultur har ändrats. 

Och det är inte bara fikavanorna som blivit hälsosammare.  

-Innan åt vi ofta ute på stan,  nu tar vi ofta med matlåda och går vi ut så blir det bra val, exempelvis sallad eller sushi. Vi gör överlag hälsosammare val. När vi ska åka på konferens brukar vi också uppge våra preferenser.  bara fikavanorna som blivit hälsosammare. 

 

Hälsotänket lever vidare

Målet med kursen var att öka hälsomedvetenheten och även om kursen är avslutad så fortsätter de att peppa varandra till en hälsosam livsstil. 

-Det blir en helt annan grej när man gör det tillsammans med sina kollegor. Vi pratar mat och stöttar varandra. 

För att sporras ytterligare till att hålla fast vid de nya, goda vanorna ska de snart ha en återträff med coachen.

-Coachen, Annette Gertmo, har varit väldigt engagerad och motiverad, inspirerat och stöttat oss i gruppen, något som jag tror är väldigt viktigt. Man blir taggad att sköta sig. 

Tillsammans har de gått ner 56,8 kg, och två har blivit guldmedlemmar. De flesta fortsätter att använda appen för att hålla koll. 

-Vi har ett helt annat hälsotänk och medvetenhet. Vi är ett piggare gäng nu!

Vill du förbättra hälsan på ditt företag?